piatok 13. novembra 2009

UČENIE JE STRAŠNÉ - Ťaháčiky ;)

Písomky sa na teba valia z každej strany a ty sa nestíhaš učiť? A čo tak si pomôcť ťahákmi?!!!
Pripináčik- je nenápadný a úplne super! Na výkres si vytlač potrebné učivo a zospodu na lavicu ho pripni pripináčikom. Keď bude vzduch čistý, jednoducho ho pretoč k sebe, opíš, čo treba a keď je hrozba v tvojej blízkosti, stačí ho len potichu zasunúť a tváriť sa nenápadne!

Samolepka- je podobná ako pripináčik, fígeľ je v tom, že oba konce prilepíš na spodok lavice! Počas písomky ten koniec, čo je ďalej od teba, odlepíš a môžeš pokojne odpisovať! V prípade nebezpečenstva odhalenia stačí prilepiť prvý koniec späť!

Vreckovka a guma- na vreckovku alebo gumu si napíš potrebný text alebo vzorec! Keby niečo, stačí vyfúkať noštek a potom vyhodiť . pozor, odporúčame len na písomkách z matiky !

Kalkulačka- opäť len na matike! Pri vedeckých kalkulačkách sa dá voľný priestor na puzdre maximálne využiť nenápadným ťahákom!

Mobil- na jeho užívanie dávaj pozor, zákon totiž zakazuje používanie mobilných telefónov počas vyučovania! Do poznámok si avšak môžeš napísať dané učivo, nechať to na displeji a rýchlo opísať, čo treba! V mobile môžeš využiť aj bluetooth - komunikovať so spolužiakmi, povymieňať si potrebné info - nič to nestojí, no je to adrenalín, preto dávaj bacha!

Mobil a dlhé vlasy- sa dajú maximálne využiť! Stačí, ak si doma nahráš na mobil všetko, čo potrebuješ, sadneš si do zadnej lavice, okolo krku omotáš arafatku, do jedného ucha strčíš slúchadlo a je to! Dávaj ale pozor, aby ťa zo slúchadla nebolo príliš počuť, inak by došlo ku katastrofe! Pomocou prehrávača v mobile stačí už len posúvať jednotlivé nahrávky a vybrať si, čo práve potrebuješ počuť! Funguje 100%-tne, máme odskúšané!

Pero- dnes už dostať perá, ktoré majú v sebe zabudovaný pergamen. V slabej chvíľke ho stačí vytiahnuť von a potom znovu zastrčiť. Tieto perá sú však len na jedno použitie, preto odporúčame čosi iné - ŤAHÁK NA PERE! Stačí, ak si doma v počítači napíšeš maličkým písmom a v skratkách, čo nevieš, vytlačíš a potom priesvitnou lepiacou páskou nalepíš na biele pero! Ak je toho veľa, použiješ viac pier a počas testu ich jednoducho vymaníš, veď na tom nie je nič divné! Pecka!

Tvoje okolie- fantázii sa medze nekladú. Pri krátkych záležitostiach ti pomôže lavica, ak ide o čosi dlhšie, použi ťahák nalepený pod tvojim zadkom! Efektná je aj tabuľa. Ak je poriadne popísaná, niekam natlač vzorec, ktorý potrebuješ - bude slúžiť všetkým a nikto ťa nebonzne! Ak je tabuľa čistá, sprav na nej pár šmúh, napíš, čo potrebuješ, no zamaskuj to tak, aby to vyzeralo aspoň napoly zotreté! V prípade, že sídliš pri stĺpe, skús využiť ten a nalepiť naň vedľa kalendára drobný ťaháčik
!

Extrémista- ak sedíš na takom mieste, že ťa veľmi dobre nevidno, môžeš použiť maximálne extrémny ťahák! Jeho čaro spočíva v tom, že ho máš rovno pred sebou, zakrývaš si ho rukou a priamo odpisuješ! V kombinácii s nenápadnosťou a tvojou rýchlosťou môže byť tvojím požehnaním, ale aj prekliatím.

Fľaša- skutočne originálny ťahák! Na etiketu fľašky napíš učivo - žiaden učiteľ sa ti tam pozerať nebude, lebo by mu to nenapadlo! Ak sa vyznáš v PC a poznáš Photoshop alebo iný program na úpravu fotiek a obrázkov, stačí, ak zoskenuješ etiketu, odstrániš z nej v kompe pôvodné keci, vytlačíš a ťahák je na svete!

Posunková reč- ľahký spôsob dorozumievania. Namiesto písomky máš mať test? Netreba zúfať, stačí sa dohodnúť s kamošmi, aby ti ukazovali na rukách odpovede A je jeden prst, B sú dva prsty a tak ďalej. A účinné je aj kopanie do stoličky!

Peračník- efektívne najmä pri typoch, ktoré majú krídla. Ak vlastníš takýto peračník, vlož ťahák do priesvitného krytu na jednom krídle a peračník jemne pootvor tak, aby si naň videl/a iba ty! Avšak nedívaj sa tam často ani ho veľakrát neotváraj, bolo by to podozrivé!

Spolusediaci- prastarý ťahák, ktorý zaručene funguje a za ktorý ťa učiteľ nikdy nepotrestá, ale prvý krát len upozorní! Máš inteligentného spolusediaceho, ktorý je natoľko humánny, až je ochotný ti v slabých chvíľach poradiť? V tom prípade si môžeš gratulovať, alebo niekoho takého veľmi rýchlo vyhľadať!


ALE POZOR! Nenechajte sa týmito super nápadmi veľmi uniesť, pretože to môže skončiť aj horšie .. 5-kou.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára