pondelok 16. novembra 2009

Odpovede k testu :)

Tak tu sú tie vaše oneskorené odpovede k testu ;). Dúfam, že sa nehneváte :D.

7-0 BODOV
Gratulujeme! Si na najlepšej ceste dožiť sa vysokého veku. Tvoj život je bez drog, so správnym pitným režimom, zdravou životosprávou a plný aktívneho športu, pohody a dobrej nálady. Držíme palce, aby ti to vydržalo!

14-8 BODOV
Už ti chýba len krôčik k tomu, aby sa z teba stal človek so správnym prístupom k životu, k svojmu telu a duši. Popracuj na sebe, odstráň všetky zlozvyky a ver tomu, že čoskoro sa budeš cítiť skvelo a že budeš okolo seba aj ty šíriť kopec pozitívnej energie!

20-15 BODOV
Rýchlo so sebou niečo rob! Tvoj jedálny lístok potrebuje nutne odstrániť zo svojej ponuky všetky nezdravé veci, ktorými sa napchávaš! A žiadne drogy, alkohol ani cigarety! Viac pohybu, športu a života! Výsledok môže byť len pozitívny!


nedeľa 15. novembra 2009

Neskôr

Odpovede k testu vám napíšem trocha neskôr, aby ste ho najprv spravili a až potom prečítali odpoveď. A nezabudnite si zapísať, aká odpoveď vám vyšla!!! .. Tak čaute - neskôr :).

TEST - Žiješ zdravo?

Ako si na tom so stravovacími návykmi a celkovo so svojím lajfstajlom? Daj si test!

1. Na raňajky si dávam:
a) Celozrné pečivo so šunkou a zeleninou. (0)
b) Raňajkovať? Nestíham! (2)
c) Nízkotučný jogurt s kúskom rožka. (1)

2. Tvoje hlavné jedlo dňa je:
a) Obed v školskej jedálni. (1)
b) Fastfood po škole s kamošmi! (2)
c) Bohaté raňajky! (0)

3. Cvičíš?
a) Ja? Necvičím ani nešportujem! Je kopec iných vecí, pri ktorých sa dá stokrát viac zabaviť. (2)
b) Každý deň aspoň hodinu. (0)
c) Občas, keď mám na to náladu. (1)

4. Milujem ..
a) .. hovoriť o tom, ako sa strácajú moje nadbytočné kilogramy! (0)
b) .. kupovať si čipsy v miestnom bufete. (2)
c) .. robiť inventúru v chladničke po 18:00. (1)

5. V škole otvoria športový krúžok, no neprihlásiš sa lebo ..
a) .. tvoj kamoš si myslí, že by si nemal/a dostatok času na chodenie von. (1)
b) .. tvoj obľúbený program v telke je práve počas tréningov. (2)
c) .. šport ťa nebaví. (0)

6. Alkohol pijem:
a) Príležitostne, zvyčajne len na nejakej oslave a na Silvestra. (1)
b) Denne! (2)
c) Alkohol nepijem, som abstinent. (0)

7. Denne sa stravujem:
a) Viac ako 4-krát za deň. (0)
b) Nepravidelne, ráno len káva a potom väčšinou až večera. (2)
c) Tak 2-3-krát za deň. (1)

8. Môj spánok je:
a) Krátky a trhaný, zvyčajne musím ráno vypiť veľa kávy, aby som potom celé doobedie neklipkal/a očami. (2)
b) Nedostatočne dlhý, no cez deň fungujem v pohode. (1)
c) Hlboký a ráno mi nerobí problém vstať z postele. (0)

9. Fajčím ..
a) .. denne jednu aj dve škatuľky. (2)
b) .. nefajčím a nie som ani pasívny fajčiar. (0)
c) .. iba ako pasívny fajčiar, lebo všetci okolo mňa fajčia. (1)

10. Môj pitný režim je:
a) Absolútne dokonalý, denne si doprajem minimálne 2- litrovú minerálku a zelený čaj. (0)
b) Nič moc, cez školu nestíham, alebo iba sladené malinovky. (2)
c) Celkom v pohode, ráno kakao a potom čo príde. (1)

sobota 14. novembra 2009

JONAS BROTHERS ! ! !


Nedávno odštartoval na TV DISNEY CHANNEL kultový sitcom JONAS s bratmi Jonasovcami v hlavných úlohách! Bratia tu vystupujú v role fiktívnych rockových hviezd ako Kevin, Joe a Nick Lucasovci, ktorí tvoria hudobnú skupinu Jonas. Vy môžete sledovať ich funy dobrodružstvá, ktoré vyplývajú zo snahy viesť normálny život a vyrovnať sa s hordami nadšených fanúšikov a slávou všeobecne. Seriál sa odohráva v ich domove v New Jersey, kde žijú spolu s rodičmi a malým bratom Frankiem a v súkromnej škole Horace Mantis Academy, ktorú navštevujú aj s ich dlhoročnou kamoškou a módnou guru Stellou Maloneovou a - fanúšičkou No. 1 Macy Misovou. Masy si zahrala Nicole Anderson a Stellu stvárňuje Chelsea Staub!

A čo si ešte treba určite na TV DISNEY CHANNEL pozrieť? - Hannah Montana, Selena Gomez a Demi Lovato - Program na ochranu princezien, H2O stačí pridať vodu-3. séria

Zázrak menom OVOCIE

Jablko
Má málo kalórií, je vhodné teda aj pri chudnutí, znižuje cholesterol , pomáha pri bolestiach hlavy. V ústach obnoví zdravé prostredie s menšou pravdepodobnosťou tvorby zubného kazu! V šupke sa nachádza veľa výživných látok. Zaujímavé je, že jablká s červenou šupkou obsahujú až 5-krát viac antioxidantov ako tie so zelenou. Vitamín C v jablku posilňuje imunitu a keďže sa varom ničí, je najlepšie jesť surové jablko so šupkou!






Hruška
Opäť vitamín C, vláknina, meď, draslík. Na čo je to dobré? To všetko nás chráni pred rakovinou, znižuje cholesterol, skvele sa s tým chudne a je to rýchly zdroj energie. Ak máš zvýšenú spotrebu tekutín, je oveľa lepšie si dať hrušky, než sa nalievať množstvami minerálnej vody. Hruška napomáha rast, podporuje trávenie, upokojuje tvoje nervy. Hrušku si ale nedávaj pri hnačke, ak ju nechceš mať ešte väčšiu!










Citrón

Zlepšuje využitie mnohých prospešných látok v organizme (bielkoviny, vápnik, železo), čím zväčšuje ich účinok. Vyplavuje tuky, posilňuje imunitný systém, kŕčové žily pri ňom nemajú šancu. Americkí vedci odporúčajú pred cvičením zjesť dužinu celého citróna, potom budeme vraj výkonnejší a odolnejší. Ale pozor - citrón nie je až taký svätý - jeho vysoká kyslosť môže porušiť zubnú sklovinu!









Pomaranč

Starý dobrý vitamín C prebýva aj tu. Inak bez neho by sme trpeli chronickou únavou, pretože dodáva telu vitalitu a udržiava aj štíhlosť. Z vitamínu B budeš mať zas krásnu pleť a zdravé vlasy. Vápnik sa ti postará o spevnenie kostí a zubov. A čo je novinka? Vraj jeden pomaranč denne pomôže zastaviť krvácanie ďasien! A pozor - v bielej časti šupky je tiež nespočetne veľa už vymenovaných vecí, preto je asi 11-krát zdravšie zjesť jeden pomaranč aj s kúskami bielej časti šupky, než si kúpiť tzv. 100% šťavu!







Broskyňa
Nízkokalorická, plná vitamínov, protistresové účinky, zlepšenie nálady, odstránenie nervozity a pocitu strachu. Za to všetko môže broskyňa a horčík, selén, zinok a pár ďalších užitočných "vecičiek", ktoré sú v nej!











Kivi
S množstvom vitamínu C môže konkurovať aj pomaranču. S kivi ľahšie zvládneš stres, viac sa sústredíš a budeš v duševnej pohode. Zvýši ti imunitu, takže naň nezabúdaj pri prechladnutí či chrípke!












Ananás
Niektorí tvrdia, že minerálov a vitamínov obsahuje pomerne málo, iní sú zas presvedčení o opaku. Tak či tak má ananás jednu látku, ktorá je prospešná a zriedkavá. Volá sa bromelín, ktorý znižuje napríklad svalové napätie pri menštruačných alebo svalových kŕčoch a pomáha pri črevných poruchách a hnačke, dokonca zmierňuje prejavy úpalu!














Banán
Ak ješ veľa slaných jedál, v tvojom tele sa nachádza veľa sodíka, ktorý potom viaže všetku vodu a zvyšuje krvný tlak. Výsledok? Si nervózny, podráždený, malátny, bolia ťa svaly. Banán obsahuje draslík, ktorý má presne opačný účinok plus pomáha aj pri poruchách spánku a ešte ťa aj rýchlo zasýti. Ani zatočiť s hnačkou nemá žiadny problém - patrí do tzv. "veľkej protihnačkovej štvorky" (banány, sucháre, ryža, jablčný pretlak)!

Učiť sa, učiť sa, učiť sa!

Celý život o ničom inom nepočujeme. Len ako sa k učeniu dokopať? Kamoš vie, ako na to!
-Ako prvé je maximálne dôležité sadnúť si nad knihy! NEODKLADAŤ TO! Veľmi dobre sa učí vo vyvetranej miestnosti, pretože tvojmu mozgu je dodávané väčšie množstvo kyslíka. Dôležitá je aj správna teplota, určite sa ti nebude chcieť učiť v izbe kde je 35°C alebo tuhá zima. Nezabudni na tekutiny! Bez vody to jednoducho nejde. Najlepší je zelený čaj, ktorý podporuje mozgové bunky a čaj z ginka pre pamäť. Povráva sa, že pri učení pomáhajú taktiež oriešky, sušené ovocie a kokos. Čo sa týka kávy, môžeš si ju dať, no nepreháňaj to!
-Až keď je tvoje telo v absolútnej pohode, nič ťa nevyrušuje a tvoja myseľ je schopná sústrediť sa iba na jedno, môžeš sa začať učiť! Pre efektívnejšie učenie je dobré, keď si zvýrazníš nadpisy a podstatné veci. Fakt to funguje, zapamätáš si toho oveľa viac! Tiež dosť pomáha "výcuc": tie najdôležitejšie veci si prepíš na papier a pomôže ti to ako osnova. Pamätaj na to, že je dôležité povedať si učivo aspoň raz nahlas a nie iba v mysli!





-Ak patríš medzi tých, čo nevedia fungovať bez hudby, skús si pustiť music, ktorá v tebe
nevyvoláva chuť tancovať. Avšak lepšie je mať hudbu vypnutú a okolo seba ticho, pretože sa rýchlejšie naučíš a mozog sa bude venovať iba tej danej činnosti!
-Stopuj si, koľko času venuješ učeniu! Efektívne je, ak sa látke alebo okruhu venuješ 30 minút, potom si daj aspoň 5-minútovú prestávku - napr. umy riad, vybehni na prechádzku, ale určite nepozeraj telku alebo nesurfuj na nete, pretože si neoddýchneš, ale mozog ešte viac zaťažíš! Nezabudni, že po naučení si látku musíš zopakovať! Nemusíš si sadnúť za stôl a iba čítať a čítať. Lepšie spravíš, ak nad učivom porozmýšľaš a rozoberieš ho. Ak niečomu nerozumieš, pýtaj sa!
-Vieš vôbec, kedy sa máš učiť? Si ranný alebo večerný typ? Prieskumy tvrdia, že najlepšie sa učí piatej ráno a okolo 16:00 až 17:00, je to však individuálne. Určite sa neuč hneď, ako prídeš zo školy. Práve vtedy na teba dolieha najväčšia únava z priveľkého sústredenia v škole (avšak aj toto je individuálne!).


Zapamätáš si:
20% z toho, čo si počul
30% z toho, čo si videl
50% z toho, čo si počul aj videl
90% z toho, čo si sám/sama predviedol/predviedla

piatok 13. novembra 2009

UČENIE JE STRAŠNÉ - Ťaháčiky ;)

Písomky sa na teba valia z každej strany a ty sa nestíhaš učiť? A čo tak si pomôcť ťahákmi?!!!
Pripináčik- je nenápadný a úplne super! Na výkres si vytlač potrebné učivo a zospodu na lavicu ho pripni pripináčikom. Keď bude vzduch čistý, jednoducho ho pretoč k sebe, opíš, čo treba a keď je hrozba v tvojej blízkosti, stačí ho len potichu zasunúť a tváriť sa nenápadne!

Samolepka- je podobná ako pripináčik, fígeľ je v tom, že oba konce prilepíš na spodok lavice! Počas písomky ten koniec, čo je ďalej od teba, odlepíš a môžeš pokojne odpisovať! V prípade nebezpečenstva odhalenia stačí prilepiť prvý koniec späť!

Vreckovka a guma- na vreckovku alebo gumu si napíš potrebný text alebo vzorec! Keby niečo, stačí vyfúkať noštek a potom vyhodiť . pozor, odporúčame len na písomkách z matiky !

Kalkulačka- opäť len na matike! Pri vedeckých kalkulačkách sa dá voľný priestor na puzdre maximálne využiť nenápadným ťahákom!

Mobil- na jeho užívanie dávaj pozor, zákon totiž zakazuje používanie mobilných telefónov počas vyučovania! Do poznámok si avšak môžeš napísať dané učivo, nechať to na displeji a rýchlo opísať, čo treba! V mobile môžeš využiť aj bluetooth - komunikovať so spolužiakmi, povymieňať si potrebné info - nič to nestojí, no je to adrenalín, preto dávaj bacha!

Mobil a dlhé vlasy- sa dajú maximálne využiť! Stačí, ak si doma nahráš na mobil všetko, čo potrebuješ, sadneš si do zadnej lavice, okolo krku omotáš arafatku, do jedného ucha strčíš slúchadlo a je to! Dávaj ale pozor, aby ťa zo slúchadla nebolo príliš počuť, inak by došlo ku katastrofe! Pomocou prehrávača v mobile stačí už len posúvať jednotlivé nahrávky a vybrať si, čo práve potrebuješ počuť! Funguje 100%-tne, máme odskúšané!

Pero- dnes už dostať perá, ktoré majú v sebe zabudovaný pergamen. V slabej chvíľke ho stačí vytiahnuť von a potom znovu zastrčiť. Tieto perá sú však len na jedno použitie, preto odporúčame čosi iné - ŤAHÁK NA PERE! Stačí, ak si doma v počítači napíšeš maličkým písmom a v skratkách, čo nevieš, vytlačíš a potom priesvitnou lepiacou páskou nalepíš na biele pero! Ak je toho veľa, použiješ viac pier a počas testu ich jednoducho vymaníš, veď na tom nie je nič divné! Pecka!

Tvoje okolie- fantázii sa medze nekladú. Pri krátkych záležitostiach ti pomôže lavica, ak ide o čosi dlhšie, použi ťahák nalepený pod tvojim zadkom! Efektná je aj tabuľa. Ak je poriadne popísaná, niekam natlač vzorec, ktorý potrebuješ - bude slúžiť všetkým a nikto ťa nebonzne! Ak je tabuľa čistá, sprav na nej pár šmúh, napíš, čo potrebuješ, no zamaskuj to tak, aby to vyzeralo aspoň napoly zotreté! V prípade, že sídliš pri stĺpe, skús využiť ten a nalepiť naň vedľa kalendára drobný ťaháčik
!

Extrémista- ak sedíš na takom mieste, že ťa veľmi dobre nevidno, môžeš použiť maximálne extrémny ťahák! Jeho čaro spočíva v tom, že ho máš rovno pred sebou, zakrývaš si ho rukou a priamo odpisuješ! V kombinácii s nenápadnosťou a tvojou rýchlosťou môže byť tvojím požehnaním, ale aj prekliatím.

Fľaša- skutočne originálny ťahák! Na etiketu fľašky napíš učivo - žiaden učiteľ sa ti tam pozerať nebude, lebo by mu to nenapadlo! Ak sa vyznáš v PC a poznáš Photoshop alebo iný program na úpravu fotiek a obrázkov, stačí, ak zoskenuješ etiketu, odstrániš z nej v kompe pôvodné keci, vytlačíš a ťahák je na svete!

Posunková reč- ľahký spôsob dorozumievania. Namiesto písomky máš mať test? Netreba zúfať, stačí sa dohodnúť s kamošmi, aby ti ukazovali na rukách odpovede A je jeden prst, B sú dva prsty a tak ďalej. A účinné je aj kopanie do stoličky!

Peračník- efektívne najmä pri typoch, ktoré majú krídla. Ak vlastníš takýto peračník, vlož ťahák do priesvitného krytu na jednom krídle a peračník jemne pootvor tak, aby si naň videl/a iba ty! Avšak nedívaj sa tam často ani ho veľakrát neotváraj, bolo by to podozrivé!

Spolusediaci- prastarý ťahák, ktorý zaručene funguje a za ktorý ťa učiteľ nikdy nepotrestá, ale prvý krát len upozorní! Máš inteligentného spolusediaceho, ktorý je natoľko humánny, až je ochotný ti v slabých chvíľach poradiť? V tom prípade si môžeš gratulovať, alebo niekoho takého veľmi rýchlo vyhľadať!


ALE POZOR! Nenechajte sa týmito super nápadmi veľmi uniesť, pretože to môže skončiť aj horšie .. 5-kou.






Trendy pre neho a pre ňu !!!

TRENDY PRE NEHO !
Farebné kocky: Chceš sa hrať ? Kocky sú to pravé! Môžeš sa s nimi nielen hrať, ale aj nosiť! Veľké i malé, kocky, obdĺžniky, kosoštvorce. Všetko sa nosí. Hlavne, aby boli aspoň na niektorej časti oblečenia!





TRENDY PRE ŇU !

Vesty a vestičky: Chladné počasie nás prinútilo obliecť si na seba niečo teplejšie. Nemusíš však okamžite siahnuť len po mikine. Tvoja pekná blúzka či tričko vyniknú aj pod trendovou vestičkou, ktorá ťa príjemne zahreje a bude super doplnkom k tvojmu novému outfitu!







Žiacka knižka - No. 1 (number one)

Pozerá sa na mňa cez žltý obal a smeje sa mi, že som ocikaná.
(Napísala: Kristína)

Žiacka knižka

-Váš syn hádže odpadky na zem a zvádza to na gravitáciu
(Anonym)

-Váš syn pridrôtoval spolužiaka k stolu a tým mu znemožnil akýkoľvek pohyb.
(Napísala: Lucia)

-Povedala som mu, nech sa začne lepšie učiť a nech sa pozrie do svojej žiackej knižky a on mi na to odvetil, že horory nečíta.
(Anonym)

-Na hudobnej výchove grgá do rytmu piesne.
(Anonym)

-Mal nohy mimo školskej budovy (v okne).
(Napísala: Lucia)

-Dám mu príklad a namiesto odpovede vyhŕkne: To si snad deláš prdel!
(Anonym)

-Alexandra ukradla spolužiačke vložku, natrela ju temperovou farbou a na TV sa vyhovárala, že má menštruáciu.
(Napísala: Domka)

Fór - No. 1 (number one)

Malé kuriatko nájde praženicu a pýta sa jej:
-Brácho, si to ty?
(Napísala: Monika)

Ďalšie fóry ;)

Nastúpi blondína do auta. Po chvíli vycúva a narazí do prvého auta, zabočí doprava, narazí do druhého auta, zabočí doľava, narazí do tretieho auta. Onedlho za ňou príde policajt a pýta sa jej :
-Pani, vy s tým autom chcete jazdiť alebo hrať biliard?
(Napísala: Mimča)


Zastaví policajt vodiča a hovorí mu:
-Prosím si váš vodičský preukaz.
-Ja fakt nechápem, ako to máte v tej vašej práci vymyslené. Pred chvíľou mi ho zobral váš kolega!
(Napísala: Nika)


Po prehratom zápase kričí tréner na hráčov:
-Povedal som vám, aby ste hrali ako nikdy predtým a nie akoby ste nikdy nehrali!!!
(Napísala: Zuzana)


-Haló, volám ohľadom toho strážneho psa, ktorého sme si od vás kúpili.
-Áno .. A o čo ide?
-Poradíte nám, čo máme urobiť, aby nás pustil domov!
(Napísal: Peťo)


-Čo sa stane, keď sa pohádajú dvaja hluchonemí?
-???
-Dostanú svalovicu!
(Autor neznámy)


PC maniak stretne na ulici pekné dievčatá a volá na ne:
-Nazdar, kočky! Máte FACEBOOK, ICQ alebo aspoň E-MAIL?
-Nemáme. Načo by nám boli?
-To je škoda, mohli sme sa zoznámiť ..
(Autor neznámy)


streda 11. novembra 2009

? ? ?

Ak chcete a neprekáža vám to, tak mi môžete napísať čo vám vyšlo v teste alebo napr. : aké znamenie ste alebo to, čo chcete aby som o vás vedela a neprekáža vám to. Napísať to môžete do komentárov. ĎAKUJEM :)

nedeľa 8. novembra 2009

Fóry :D

-Juro, počul som, že rozprávaš dobre po anglicky...
-Áno!
-Tak čo znamená Why ?
-Prečo.
-Iba tak sa pýtam.
(Napísala: NikusiQ)

K zubárovi príde pacient. Doktor ho prezrie a hovorí:
-Nedá sa nič robiť, budeme musieť vŕtať dosť hlboko. Až na nerv!
-Pán doktor, pri tom sa poriadne zapotíte, lebo ja mám nervy v prdeli!
(Napísala: Barusqa)

-Čo si dal hypochonder vytesať na náhrobný kameň?
-???
-Ja som vám to hovoril!
(Napísala: VeroniKa)

Blondínka a brunetka cestujú v aute. Zrazu zastanú a blondínka sa pýta:
-Prečo stojíme?
-Minul sa nám benzín.
-Ty si ale múdra! Ja by som si to určite nevšimla a šoférovala by som ďalej!
(Neznámy autor)

Aký je rozdiel medzi učiteľom a nebožtíkom?
-Žiadny. Zazvoní a idú...
(Napísala: Simona)

Žaba sa opaľuje a ide okolo slon, ktorí na ňu nechtiac stupí. Žaba vyvalí oči a slon povie:
-Čo čumíš, mám nové topánky, nevidíš?
(Napísala: Mima)

sobota 7. novembra 2009

Horoskop na NOVEMBER

Baran (21.3. - 20.4.)
Láska: Vzťahy sa ti dostanú do rovnováhy a ty budeš konečne vedieť, čo chceš. Nevracaj sa do vzťahu, ktorý nikdy nefungoval!
Vzťahy: Niektorí ľudia sa ti asi otočia chrbtom, ale tak to v živote chodí. Nespoliehaj sa, že všetci, čo ti niečo sľúbia, to aj dodržia!
Škola: V škole ti to pôjde nadmieru dobre. Samozrejme, ak sa budeš pripravovať a nebudeš tráviť svoj voľný čas len pri počítači.

Býk (21.4. - 21.5.)
Láska: Možno ťa sklame niekto, o kom si si myslel/a, že je do teba zaľúbený. Hlavu hore - láska možno príde už koncom mesiaca!
Vzťahy: Rodičia ťa zaťažia rôznymi vecami, ktoré ti pôjdu na nervy a preto si na tento mesiac obrovské plány nerob.
Škola: Prvé dva týždne ti to pôjde super, ale od polovice mesiaca sa všetko pokazí. Pozor si daj hlavne na neohlásené testy!

Blíženci (22.5. - 21.6.)
Láska: Aj keď urobíš všetko preto, aby si svoju stratenú lásku získal/a späť, nepodarí sa ti to. Nerob veci nasilu a bude to lepšie, city sa vyprosiť nedajú.
Vzťahy: Kamaráti ťa podržia a nájdu si na teba čas a celkom dobre to vyzerá aj s rodičmi, ktorí k tebe budú zhovievaví..
Škola: Budeš mať problémy so zubami, preto to rieš, inak sa to nepriaznivo prejaví aj na tvojich známkach a nikto nebude vedieť prečo.

Rak (22.6. - 22.7.)
Láska: Ak niekoho máš, môžete sa dostať do stagnácie, preto sa snaž vymyslieť nejaký zaujímavý program alebo aspoň činnosť, lepšiu ako sedenie a pozeranie do steny.
Vzťahy: Budú vyrovnané a rodičia ťa podporia, ak budeš chcieť vyskúšať nejaký nový krúžok.
Škola: Daj si pozor na podrazy, hlavne ak budeš odpisovať. Môže sa stať, že odpíšeš zle a potom si to odnesiete obaja!

Lev (23.7. - 23.8.)
Láska: Ak nikoho nemáš, nevyzerá to tento mesiac práve nádejne. Ak niekoho máš, tak sa možno rozídete alebo poriadne pohádate.
Vzťahy: S rodičmi nebude reč, kamaráti budú otrávení a asi bude najlepšie, keď urobíš dobrý skutok, napríklad pomôž v útulku.
Škola: Všetko bude neutrálne, to znamená, že známky nachytáš priemerné a učitelia ničím výnimočným neprekvapia.

Panna (24.8. - 23.9.)
Láska: O vzťahy nebudeš mať núdzu a preto nezačni byť namyslený/á a nelám každému srdce. Pozor, aby tvoje rande neboli na úkor kamošov.
Vzťahy:
Ak ti kamarát, alebo kamarátka prezradí, do koho je zamilovaný/á, bude to tajomstvo a ty to nerozkecaj po celej škole! Vži sa do jeho/jej situácie a nerob si z toho zábavu!
Škola: Pozor na zradcu v kolektíve, niekto bude robiť poriadne intrigy. Ak ho odhalíte, postarajte sa o to, aby mu to len tak neprešlo!

Váhy (24.9. - 23.10.)
Láska: Ak si pohádaný/á so svojou polovičkou, tak si to rýchlo vysvetlite a všetko bude v poriadku. Inak sa objaví niekto iný a všetko sa poriadne zamotá.
Vzťahy: Podarí sa ti odvrátiť niektoré nepríjemnosti medzi kamarátmi a tým získaš popularitu, takže všetko bude nakoniec fajn.
Škola: Pozor na telesnej výchove, pretože ti hrozí úraz. Nepredvádzaj sa a počúvaj pokyny učiteľa, lebo budeš mať hneď nohu v sadre!

Škorpión (24.10. - 22.11.)
Láska: Vyzerá to na hádky a klamstvá a skončí sa to uprostred novembra rozchodom. Ak nie si zadaný, tak skoro sa na obzore nikto neobjaví.
Vzťahy: Neodvrávaj rodičom, lebo tento mesiac budú naozaj prísni. Asi budeš viac doma ako vonku, ale neboj, kamoši na teba počkajú.
Škola: Ak sa budeš poriadne pripravovať, nič ťa neprekvapí a dá sa povedať, že tento mesiac získaš len samé dobré známky.

Strelec (23.11. - 21.12.)
Láska: Zrejme budeš mať problémy s váhou a preto dostaneš komplexy. Možno by si mal/a zmeniť stravu, pretože láska sa objaví čo nevidieť!
Vzťahy: Nebude to ani zlé, ani najlepšie. S niekým sa asi pohádaš, ale to možno budeš mať aj pravdu. A pohádaní nebudete navždy.
Škola: Asi sa ti podarí nahnevať učiteľov klamstvom, ktorí ti na to prídu a tú hanbu ti nikto nebude závidieť!

Kozorožec (22.12. - 20.1.)
Láska: Keď si single, tak prežiješ len zopár nepodstatných flirtov, ale aj tie nie sú na škodu. Hlavne si nerob srandu z toho, kto je do teba zaľúbený!
Vzťahy: Ozve sa ti akosi priveľa kamarátov/kamarátok, ktorí budú niečo potrebovať. Nuž nauč sa hovoriť aj "nie"!
Škola: Kvôli zábudlivosti ti pribudne zopár poznámok, takže sa začni ku všetkému stavať zodpovednejšie!

Vodnár (21.1. - 19.2.)
Láska: Aj keď to bude vyzerať všelijako, nakoniec to dobre dopadne a budete tvoriť harmonický pár. Len nedaj na rady "kamarátov/kamarátok"!
Vzťahy: Niekto si bude z teba celý mesiac strieľať, preto buď na pozore! Zasmej sa a vymysli niečo aj ty!
Škola: Môžeš mať smolu a niektoré veci ti jednoducho nevyjdú. Nič sa nedá robiť, budeš sa musieť so známkami pobiť!

Ryby (20.2. - 20.3.)
Láska: Možno budeš musieť o svoju lásku bojovať celý mesiac, ale nakoniec sa to vyplatí a ty dostaneš svoje!
Vzťahy: Rodičia ťa prekvapia niečím milým, aj keď to rovno nemusí byť niečo drahé. Teš sa aj z maličkostí a radosť budú mať všetci.
Škola: Musíš si viac veriť a všetko dobre dopadne. Nedávaj však nikomu nič opisovať, lebo by sa na to prišlo!


Trapas - No 1 (number one)

Vyznanie učiteľke
V jeden deň sme sa v škole ohadzovali papierikmi. Ja som si takýmto spôsobom písal so svojou láskou, ktorá sedela hneď oproti katedre. No jeden papierik nedoletel presne tam, kde som chcel. Dopadol rovno na katedru. Pochytil ma neuveriteľný strach, pretože učiteľka bola veľmi prísna. Vzala papierik a začala ho nahlas čítať:" Anka, si moje veľké šťastie, moc ťa ľubenkam a chcem s tebou stráviť zvyšok svojho života. Tvoja láska Vladko. " V tom okamihu celá trieda vybuchla do príšerného smiechu, lebo aj učiteľka sa volala Anna.
(Napísal: Vladko)

Ďalšie trapasy ;)

Zaseknutá noha
S kamoškou sme raz išli do Šale. Boli sme vonku celý deň až do večera. Domov sme museli ísť mestským autobusom. Bolo v ňom strašne veľa ľudí a ja som stála na schodíkoch. Na jednej zastávke sa otvorili dvere. Mne sa tam zachytila noha, ja som spanikárila a začala som kričať na celý autobus a pokúšala som sa ich zatvoriť. Všetci v autobuse sa začali strašne smiať, no nakoniec mi pomohol jeden chalan. Dvere zostali otvorené a ja som odtiaľ celá červená ušla. Kamoška na mňa síce kričala, nech sa vrátim, ale v tej chvíli som už nič nechcela počuť!
(Napísala: Klea)

Nepochopila som
Bola som šiestačka a mali sme hodinu prírodopisu. Učiteľka ma vyvolala odpovedať. Tak som odpovedala, celkom som to vedela a išla som si sadnúť. Sedela som akurát pred učiteľským stolom. Učiteľka si písala moju známku do klasáku a potom mi podávala ruku. Ja som nechápala, čo chce, tak som jej tiež podala ruku. Pobavene sa na mňa pozrela, v triede nastalo ticho a ona s úsmevom povedala: "No dobre, zagratulujem ti k odpovedi, ale chcela som tvoju žiacku knižku."
(Napísala: Lucia)

Poštár
Raz, keď som bola doma sama, skúšala som si nové plavky. Akurát som sa šla obzrieť do zrkadla, keď vtom zazvonil zvonček. Myslela som si, že je to moja kamoška, a preto som povedala: "Poď opica!" Otvorila som dvere a opäť som išla pred zrkadlo. Kamoška však dlho nechodila, tak som sa išla pozrieť, kde toľko trčí. O-ou!! Zostala som stáť ako mrkva v zemi, lebo tam nestála kamoška, ale pekný poštár s balíkom pre brata. Stála som tam polonahá až do chvíle, kým mi nepovedal, aby som zaplatila. V panike som začala behať po byte v plavkách a len márne som sa pokúšala nájsť nejaké peniaze. Úplne zmetená som zavolala bratovi, z čoho mám balík zaplatiť. Povedal, že ich nechal u starkej na komode. Rýchlo som si prehodila otcov veľký kožený kabát a vydala som sa o poschodie nižšie k starkej. Otvorila som dvere a dlho hľadané peniaze som konečne objavila. Bežala som naspäť domov, o poschodie vyššie. Chudáka poštára som vyplatila a ten so smiechom odišiel!
(Napísala: Kikushteq)

Nesprávne dvere
V našej škole boli v jeden deň chlapčenské záchody v rekonštrukcii, takže chlapci chodili na dievčenské. Kamoška šla na záchod a ja som išla chvíľu po nej. Ale ona už bola v kabínke a ja som nevedela v ktorej, tak som sa oprela o jedny dvere. Chcela som jej oplatiť to, čo mi vždy robí ona- oprie sa o moje dvere a keď ich otvorím, kamoška na mňa spadne. Teraz však dvere prudko otvoril môj idol a ja som naňho spadla! O chvíľu vyšla s úplne iného záchodu moja kamoška a strašne sa začala smiať, keď ma videla v náručí môjho idola!!
(Napísala: Ivka)


Netopier
Išla som raz von s kamoškami. Nebolo kam ísť, tak sme išli na ihrisko. Mám 13 a doteraz som nevedela urobiť netopiera na preliezke. Samozrejme, ako veľká frajerka som sa pred kamoškami chcela predviesť. Zavesila som sa na preliezku a pustila som sa na nej dole hlavou. No moje predvádzanie sa rýchlo skončilo. Ako som tam visela dole hlavou, videla som, ako letí lopta priamo na mňa. Ako inak, lopta mi trafila presne do tváre. Spadla som na zem a nikdy nezabudnem na to, ako sa na mne všetci smiali, aj s mojím idolom.
(Napísala: Deni)





































































































































































































































































































































































































To NAJ - Trapasy

Oslintaný idol
Raz, keď som išla do školy, bola som taká unavená, že som ledva došla na zastávku. Nastúpila som do autobusu a stihla som si všimnúť, že tam bol aj môj idol. Postavila som sa k nemu, ale nevládala som sa na neho ani pozerať, lebo sa mi zatvárali oči. Nejako som zadriemala a nevedela som, ani kde som, keď ma prebral hlasný rehot. Uvedomila som si, že som zaspala a z úst mi tiekla dlhokánska slina. Tá skončila na peknej tvári môjho idola. Tváril sa dosť znechutene, ale jeho kamoš sa na tom neuveriteľne zabával a nazval ma buldog. Dozvedela sa o tom, samozrejme, celá škola a odvtedy mám túto trápnu prezývku!
(Napísala : Buldog)

Voňavky
Keď som mala ísť na rande so svojím priateľom, strašne som sa ponáhľala, lebo som meškala. Narýchlo som sa spravila a vybehla som von, no v tom som si v jednom výklade všimla novú kolekciu voňaviek. Povedala som si, že aspoň jednu vyskúšam. Vyskúšala som ich však aspoň desať, no ani jedna nebola dobrá. Keď sme sa konečne stretli a kecali, nahol sa ku mne, našpúlila som pery a vtom povedal, že strašne smrdím. Prišlo mu z toho tak zle, že ihneď bežal na toaletu. Celá zahanbená som odtadiaľ ušla a už som sa s ním nikdy nestretla...
(Napísala: Nika)

Kozy
Mali sme hodinu prírodopisu. Vždy sme na tej hodine mali obrázky zvierat a usporadúvali sme ich, keď boli pomiešané. Spolužiačke chýbala koza domáca, tak sa ma opýtala, či nemám jej obrázok. Nemala som ho, ale na celú triedu som zakričala:"Nemá niekto dve kozy? Lebo Magde chýbajú." Celá trieda sa pustila so strašného rehotu, ešte aj učiteľka!
(Napísala: Sanny)


Pozdrav z hora
Raz v máji sme šli s kamoškami do školy. Prechádzali sme okolo potravín, kde sedeli deviataci a kecali ako každý deň. Išli sme pomaly, lebo sme mali dosť času. Zastavili sme sa aj pri stánku s časopismi, pokecali sme a zase sme išli pomaly ďalej. Zrazu mi niečo padlo na hlavu. Otočila som sa, lebo som si myslela, že to deviataci po mne niečo hodili-malo to logiku, lebo sme boli kamaráti a také blbosti sme si robili často. Lenže Nika sa začala strašne smiať a ukazovala na moju hlavu. Ja som nechápala. Keď som si chytila hlavu a potom som sa pozrela na ruku, myslela som, že sa asi rozplačem. Na hlave som mala smradľavú značku od nejakého vtáka. Išli sme za roh a ja som si tú nechutinu dávala vreckovkami dole!
(Napísala: MiShElL)

Opovede k testu-ale najprv si ho sprav !

NAJVIAC ODPOVEDÍ "A" - SI ROMANTIČKA
Máš rada klasiku a nenápadné doplnky. Si verná farbe a strihu vlasov, takže ju nikdy nemeníš.
NÁŠ TYP: Rada snívaš. Tak prečo si raz nezasnívať aj o nových trendových topánkach či modernom účese ? Zmena neškodí a život predsa znamená aj zmenu !
TVOJ VZOR: Winoma Ryder, Diane Keaton

NAJVIAC ODPOVEDÍ "B" - SI KLASIČKA
Máš prirodzený cit pre módu a zakladáš si na kvalite. Kupuješ si veci, ktoré budú aj o desať rokov vyzerať štýlovo.
NÁŠ TYP: Skús sa uvoľniť a vyraziť si s kamarátkou do avantgardných obchodov. Možno sa na vás nalepí trochu odviazanosti a kúpite si niečo dobre uletené!
TVOJ VZOR: Gwyneth Paltow, Halle Berry

NAJVIAC ODPOVEDÍ "C" - SI MÓDNA DRAČICA
Si ako vystrihnutá z módneho časopisu. Nebrániš sa akejkoľvek zmene a to, čo si oblečieš dnes, budú ostatné nosiť o rok.
NÁŠ TYP: Neboj sa, aj keď si oblečieš džínsy z predminulej sezóny, svet sa kvôli tomu nezrúti. Móda je predsa zábava, a nie povinnosť, takže to neber až tak vážne!
TVOJ VZOR: Sarah Jessica Parker, Madonna

Malý testík -Aký je tvoj módny štýl ?

Si romantička, klasička alebo módna dračica? V tomto teste sa o svojom módnom štýle dozvieš viac! Nezabudni si to zapisovať! Príjemnú zábavu :) .

1. V ktorom období by si rada žila ?
a) 1890 (A)
b) 1940 (A)
c) 1970 (B)
d) 1990 (B)
e) 2000 (C)
d) 2030 (C)

2. Aký je tvoj najobľúbenejší kúsok oblečenia ?
a) dlhý kabát (B)
b) sexi úzke šatočky (C)
c) ponožky s farebnými motívmi (A)
d) ľahká blúzka (A)
e) stará pohodlná mikina (B)

f) vyťahané džínsy (B)

3. Ktorý typ hudby ťa roztancuje ?
a) punk (A)
b) disko (C)
c) klasický rock (B)
d) metal (B)
e) elektronická hudba (B)
f) pop (C)

4. aký je tvoj vysnívaný domov ?
a) dedinská farma (B)
b) zámok (A)
c) rodinný dom vytvorený prestížnym dizajnérom (C)
d) horská chata (A)
e) ateliér (C)
f) podkrovný byt (A)

5. Ako si predstavuješ ideálnu dovolenku ?
a) welness pobyt (B)
b) safari (C)
c) leňošenie v posteli (A)
d) snowboard (C)
e) kempovanie (B)
f) poznávací výlet (A)

6. Akú spodnú bielizeň nosíš najčastejšie ?
a) čiernu hodvábnu (A)
b) s potlačou (C)
c) bielu bavlnenú (B)
d) riasenú s čipkami (A)
e) s mašličkami a so šnúrkami (A)
f) športovú (B)

7. Najčastejšie čitaš :
a) bestsellery (B)
b) romány (A)
c) módne časopisy (C)
d) dennú tlač (B)
e) poéziu (A)
f) internetové blogy (C)

8. Ktorý z týchto materiálov je ti najpríjemnejší na dotyk ?
a) latex (B)
b) ovčie rúno (B)
c) kašmír (A)
d) koža (C)
e) džínsovina (C)
f) čipka (A)

9. Keby si bola pes, akou rasou by si chcela byť ?
a) chrt (C)
b) shitzu (A)
c) pudel (B)
d) pitbull (C)
e) kokeršpaniel (B)
f) čivava (A)

10. Sexi chalan ťa pozve na rande do cukrárne. Čo si objednáš ?
a) mliečny koktail (A)
b) pomarančový džús (A)
c) sprite (C)
d) colu (C)
e) vineu (B)
f) frapé (B)

11. Bez ktorého skrášľovacieho prípravku sa nezaobídeš ?
a) rúž na pery (A)
b) čierna linka (C)
c) lak na nechty (B)
d) parfum (A)
e) flitre do dekoltu (C)
f) korekčná tyčinka (B)


NOVEMBER 2009

Tak ahojte. Začínam písať túto stránku od Novembra :D. Dúfam, že sa vám moja stránka bude páčiť. ;)